Jump to content

Kiszámíthatóvá teszi a üzemanyagköltséget a saját tartály

2022. 11. 21. 16:15

Jelenleg senki nem mer jóslatokba bocsátkozni arról, hogy alakulnak majd az üzemanyagárak a következő hónapokban.

“Jelenleg még beláthatatlan, hogy alakul majd az üzemanyag ára, és hogy felléphet-e készlethiány” – hangsúlyozza Pécsi Zsolt, az üzemanyag tartályokkal és technológiával, valamint komplett üzemi töltőállomások kivitelezéssel foglalkozó PETROLMAN cég tulajdonosa.

“Az biztos, hogy nagy szélsőségekre számíthatunk a következő időszakban is. Beszédes adat, hogy a 30 ezer literes tartályban tárolt üzemanyag közel 10 millió forinttal ér többet most, mint egy évvel ezelőtt. Éppen ezért érdemes üzemanyagkészletet tartania a vállalkozásoknak” – mondja.

Pécsi Zsolt a rövid megtérülési időn túl, azt is kiemeli, hogy még minimum 10-20 év, mire egy másik technológia kiválthatja a gázolajat használó gépeket, így nem kell tartani attól, hogy a tartályok pár év után szükségtelenné válnak, tehát hosszútávon is jó beruházás a vételük.

“A jelenlegi üzemanyagárak mellett egy kisebb cégnek is gyorsan megtérül a beruházás. Az időtálló acéltartály sok év garanciával elérhető és kiszámítható, előre tervezhető megoldást nyújt. A mostani helyzetben nagy irántuk a kereslet, használtan szinte alig találhatók a piacon” – teszi hozzá Pécsi Zsolt, mondván, az őket felkereső ügyfeleknek segítenek kiszámolni a költségeket és a megtérülés idejét is.

A jelenlegi, bizonytalan helyzetben, ha ellátási probléma merülne fel vagy drágul az üzemanyag ára, a megvásárolt gázolaj készlettel előre tudunk számolni.

A saját tartály esetén tankolási statisztikákat is vezethetünk. Ennek révén több lehetséges probléma is kiszűrhető. Például, hogy sofőrváltás esetén miért módosul az adott gépjármű fogyasztása, vagy egy adott típusú autó miért fogyaszt az egyik sofőrnél többet, mint a másiknál.

“Akinek jelentős az üzemanyag felhasználása, annak megéri inkább felülkalkulálni a tartály méretét. A készletezés miatt is érdemes nagyobb méretbe fektetni. Ebben komplett kalkulációkkal segítjük az ügyfeleket, hogy lássák, a befektetés mennyi idő alatt térül meg, illetve mekkora tartályt és milyen felszereléssel érdemes megvenni” – mondja Pécsi Zsolt.

Egyszerű, átlátható folyamat

Sokan aggódnak amiatt, hogy bonyolult a tartályok telepítése és engedélyeztetése, ám a PETROLMAN igény esetén rendelkezésre áll és segít a tartály jogszabályoknak megfelelő elhelyezésében, valamint a nagykereskedőkkel való kapcsolatfelvételben is.

A tartályok kiszámítható, praktikus segítséget jelentenek a cégek életében, valamint egy gyorsan megtérülő és értékálló befektetést is jekentenek. A fuvarozás, az építőipar és a mezőgazdasági szektor mellett számos egyéb tevékenységgel rendelkező cégnek megéri üzemi töltőállomást telepíteni.

“A gázolaj minőségének megőrzésére is kínálunk megoldást: egy új, magyar fejlesztésű berendezés, a diesel clean segítségével hosszabb ideig tárolható az üzemanyag” – zárja Pécsi Zsolt.

(Forrás: autokalauz.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)