Jump to content

Škoda Enyaq iV

2021. 03. 23. 11:31

Akár 297 lóerő repíti a Škoda Enyaq iV elektromos szabadidőjárművet. Az év végén gyártásba kerülő autó többféle akkumulátor- és teljesítményverzióban lesz elérhető.

Új részleteket árult el februárban beharangozott villanyautójáról a Škoda. A szabadidőjármű formátumú elektromos jármű majdnem ugyanakkora, mint a Kodiaq.

A modell alapvetően hátsókerék-hajtású lesz, de a két legnagyobb teljesítményű variáns első tengelye is kap villanymotort. Az akkumulátorcsomag három kapacitásverzióban lesz elérhető, a legnagyobb egy feltöltéssel akár 500 kilométerre elegendő energiát vehet magához (WLTP-norma szerint), amiben a szabadidőjárművek körében igen kedvezőnek számító, 0,27-es közegellenállási együttható is szerepet játszik. A csúcsverzióval akár 1200 kilót vontathatunk, 180 km/órával száguldhatunk, vagy 6,2 mp alatt gyorsulhatunk álló helyzetből 100 km/órára.

A fedélzeti töltő 2,3 kW teljesítményű váltóárammal (háztartási konnektorból) tölti az akkukat, de akár 11 kW-os fali töltődobozt is társíthatunk az autóhoz. Az egyenáramú gyorstöltőkből akár 125 kW-os teljesítménnyel is tölthető az akku.

Az utastérről egyelőre nincsenek fotóink, de a Škoda elárulta, hogy szabadon álló, 13 colos központi érintőképernyő, kiterjesztett valóságú megjelenítést alkalmazó head-up display, valamint állandó (integrált) internetkapcsolat gondoskodik a tartalmi elvárásokról. A helykínálatot bőségesnek ígérik, a belső tér fenntartható anyagokból (pl. az autóiparban még soha nem alkalmazott, olajfalevél-kivonattal cserzett bőrökből) építkezik.

 
(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)