Jump to content

Ilyen lesz a Nissan Ariya

2021. 03. 11. 08:34

Az egyedi árnyalatok mellett környezetbarát fényezési technológia teszi speciálissá a Nissan elektromos szabadidőjárművének a festését.

Négyféle egyszínű és hat kéttónusú színben lesz rendelhető a Nissan Ariya, a márka első, tisztán elektromos szabadidőjárműve. A cég saját elmondásuk szerint nagy körültekintéssel válogatta ki az Ariya árnyalatait, illetve teremtette meg azokat: két színt (Akatsuki Copper és Aurora Green) ugyanis kifejezetten az Ariya hívott életre.

Az előbbi neve japánul annyit tesz, vörös hold, ám a Nissan szerint inkább a hajnalt, a napfelkeltét idézi az árnyalat. A vörösréz (copper) az elektromos vezetékekre, azon keresztül pedig az Ariya hajtástechnológiájára utal.

 

Az Aurora Green nem igényel különösebb magyarázatot: a különböző árnyalatokban gazdag északi fény (aurora borealis) természetfeletti szépségét, titokzatosságát kelti életre.

 

Nemcsak megjelenésükben speciálisak az Ariya színei, de gyártástechnológiájukban is: a vízbázisú festékek alacsonyabb hőmérsékleten vihetők fel, ráadásul egyszerre fényezhető minden karosszériaelem, ami két irányból is csökkenti a folyamat energiaigényét. Mindez jelentős 25 százalékkal csökkenti a fényezési folyamat CO2-kibocsátását.

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)