Jump to content

Újul a Porsche

2020. 09. 29. 08:36

Az ínyencek mostantól akár kézzel is kapcsolgathatnak a Porsche 911 Carrera modellekben. Más újdonságok is vannak.

A Porsche 911 Carrera S és Carrera 4S típusok eddig csak nyolcfokozatú PDK duplakuplungos sebességváltóval voltak elérhetők, mostantól azonban hétfokozatú kézi sebességváltó is kérhető hozzájuk – a vételár nem változik. A kéziváltóhoz alapáron jár a Sport Chrono csomag, ahogy a PTV nyomatékvektor-szabályozás funkció is. Szintén tartozék a hátsó mechanikus differenciálzár, valamint az abroncsok hőmérsékletét mérő műszer (amely téli abroncsok esetén nem működik).

A Sport Chrono csomag része a visszaváltást segítő automatikus gázfröccs, a dinamikus motorbak, a kormányról kapcsolható ötállású üzemmódváltó (normál, sport, sport+, nedves és egyéni), a stopperóra és egy pályahasználatot támogató alkalmazás.

A 450 lóerős kéziváltós Carrera S 4,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, végsebessége 308 km/óra. Az autó menetkész tömege 1480 kg. A duplakuplungos váltóval szerelt Carrera S ugyanolyan gyors, 45 kilóval nehezebb, mégis 0,7 másodperccel hamarabb gyorsul 100 km/órára (Sport Chrono csomaggal).

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)