Jump to content

Megjött az új Taycan

2019. 10. 15. 23:36

Egy hónappal a Taycan világpremierje után bemutatkozott a modell megfizethetőbb, kisebb teljesítményű verziója, amely azonban egy téren mégis lepipálja testvéreit.

A csúcsmodell Taycan Turbo S-nél 43 százalékkal olcsóbb (de persze még így is közel 106 ezer eurót kóstáló) Taycan 4S a Porsche villanyautó-családjának eddigi legkedvezőbb árú, de nem minden téren legkisebb tudású tagja. 

A most bemutatott belépőmodell kétféle akkucsomaggal rendelhető meg, amelyek eltérő kapacitást, más és más hatótávolságot, valamint bónuszként két teljesítményszintet biztosítanak. Az alapverzió 79,2 kWh kapacitású akkuja 407 kilométerre elegendő áramot tud tárolni. A modell hajtáslánca 530 lóerős, a végsebesség 250 km/óra, a százas gyorsulás szintideje 4,0 mp. Ugyanilyen gyors a Turbo modellek nagyobb kapacitású (93,4 kWh) akkumulátorával szerelt, nagyobbik belépőmodell, ám az 571 lóerős teljesítmény mellett komoly 463 kilométeres hatótávolságot mutathat fel, azaz a teljes Taycan családból ezzel a verzióval juthatunk el a legmesszebbre.

A Taycan 4S hátsó tengelyére szerelt villanymotor mindössze 13 centiméter hosszú, szemben a Turbo modellek 21 centiméteres egységével, de persze itt is két fokozatot kapunk, mint a nagy tesóknál. A keréktárcsák csupán 19 colosak, új geometriát kapott az első kötény, mások a küszöbök, valamint a hátsó diffúzor. Ennek ellenére a közeg-ellenállási együttható maradt 0,22. A belső térben ugyanaz a kezelőfelület fogad, mint a Turbo és Turbo S fedélzetén. Az ülések alapkivitelben részleges bőrkárpitozást kapnak, de elérhető a teljesen bőrmentes környezet is.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)