Jump to content

Rohamtempóban nő a Ferrari gyártási kapacitása

2017. 12. 13. 21:04

Annak ellenére, hogy a Ferrari autói a legdrágábbak közé tartoznak a piacon, hatalmas a kereslet irántuk: a gyáriak gyakorlatilag nem tudják tartani a lépést a megrendelésekkel. Azt már korábban tervbe vették, hogy megemelik gyáruk kapacitását, azonban úgy tűnik, hogy mindezt hamarabb kell megtenniük a tervezettnél – ennek érdekében pedig új műszakot indítanak a gyárukban.

A Ferrari dolgozói eddig egyetlen műszakban dolgoztak, azonban az már korábban eldőlt, hogy a gyártási kapacitás növelése érdekében ez hamarosan megváltozik. Most azonban az is kiderült, hogy előbb kell lépniük a gyáriaknak. Eredetileg 2019-re szerettek volna átállni az évi 7000-res darabszámról 9000-re, de úgy tűnik, hogy már 2018-ban el kell majd érniük ezt a számot, ugyanis nem tudják tartani a lépést a megrendelésekkel.

A végső cél egyébként 10 ezer példány legyártása lesz egy évben, és ehhez a márka első SUV-ja is nagyban hozzájárul majd, ami a hírek szerint már jövőre bemutatkozik – akárcsak a Lamborghini az Urustól, a Ferrari is rengeteg megrendelést vár majd az emelt hasmagasságú modelltől. A 2022-ig szóló ötéves tervben egyébként a gyártási kapacitás megemelése mellett a hibrid hajtásláncok bevezetése is nagy szerepet játszik, ugyanis 2019-től minden újonnan bemutatott Ferrariban szerepet kap majd egy elektromotor is – az olaszok így tudnak csak megfelelni majd az egyre szigorodó normáknak.

Egyébként már a 2017-es évben is 8400 Ferrari talál majd gazdára, és ezt szeretnék 9000-re növelni a következő esztendőre. Jelenleg akár 1 éves várólista is lehet némelyik Ferrarira, és ezt valamelyest csökkenteni szeretnék az olaszok, ugyanakkor arra nagyon odafigyelnek, hogy az exkluzivitás megmaradjon, így ne is számítsunk arra, hogy valaha is túlságosa hamar hozzájuthatunk majd egy-egy modelljükhöz.

(Forrás: autopult.hu)