Jump to content

A Lada Vesta minden körülményre felkészült

2015. 06. 04. 10:00

Szeptembertől kezdik a Lada Vesta sorozatgyártását, de ezt megelőzően elárultak az illetékesek némi háttér információt, miszerint a Renault-Nissan mérnökei mellett, az AutoVaz szakemberei is dolgoztak a járgányon, melynek köszönhetően a szélsőséges terepeken is helyt fog állni.

A Lada Vesta tervezésének utolsó fázisain is túl vagyunk, innentől kezdve már csak a sorozatgyártás és persze az árusítás van hátra. A limuzin javarészt nyugati mérnökök munkája, viszont az orosz AutoVaz a végén elvégezte a szükséges felülvizsgálatokat, amiknek köszönhetően szélsőséges körülmények közt sem kell majd szidni senkinek sem a senkijét.

A tervek szerint, hozzávetőleg 5000 példányt gyártanak le a Vestából első körben, míg a forgalmazásra november 25-ig várnunk kell. A rubelválság okozta pénzügyi zavarok miatt, egyelőre nem tudunk semmit az árakról, de ha minden igaz 3 millió forint körül fog alakulni.

Az utastér egy sokkal masszívabb porvédelemmel lett ellátva, továbbá a motor légszűrője is szinte elnyűhetetlen lesz. A karosszéria és az alváz szintén különös figyelmet kapott, leginkább a só, kavics és a kő elleni védelemre készítették fel őket. Végül az egyik legpraktikusabb újítása az AutoVaz-nak, hogy az ajtók kvázi képtelenek havat berántani magukkal az utastérbe.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Lada)