Jump to content

Közeleg az új Ford Focus bemutatása

2015. 02. 07. 20:05

A Genfi Autószalonhoz közeledve, egyre több bemutatásra kerülő járgányról kerülnek ki ízelítő képek. Ezúttal a Ford Focus RS fotóit tekinthetjük meg, és néhány specifikációjára is fény derült a márciusi debütálást megelőzően.

A Ford Focus RS már a harmadik generációja a modellnek, amelyről további részleteket a Genfi Autószalonon fognak elárulni. Amit eddig tudunk, hogy egy 2,3 literes négyhengeres turbómotor fejti ki a több mint 300 lóerős teljesítményt a kerekeire, méghozzá mind a négyre, mivel összkerékhajtásról beszélhetünk.

A hajtóművet egy hétfokozatú kézi váltóval szabályozhatjuk. A forgatónyomatéka egyelőre nem ismert, viszont az igen, hogy a hátsó tengelyre legfeljebb a nyomaték hetven százaléka kerülhet. Álló helyzetből kevesebb, mint 5 másodpercre lesz szüksége ahhoz, hogy elérje a 100 km/órás határt.

Az RS külseje igazán sportosra sikeredett, ami az alábbi képeken is látszódik. A belső tér természetesen tartalmazza azokat az extrákat, amelyek manapság szinte kihagyhatatlan elemei egy autónak. Kíváncsian várjuk, hogy pontosan mire képes ez a szerkezet.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Ford)