Jump to content

Idő előtt lelepleződött a VW Golf GTD Variant

2015. 01. 31. 12:14

A Volkswagen Golf GTD Variant eredetileg a márciusra esedékes Genfi autószalonon mutatkozott volna be, viszont a konszern nem bírt magával és idő előtt adott egy kis ízelítőt a járgányról. Az előzetes információk alapján, a Golf kombi specifikációja sokban megegyezik az ötajtós változattal.

Szinte minden hónapra esik egy Autószalon, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a gyártók legújabb fejlesztéseibe, autóújdonságaiba vagy koncepcióiba. Jelen esetben a Genfi rendezvény van vészesen közel, és természetesen folyamatosan jönnek ki a kedvcsináló képek, videók, információ-morzsák.

A Volkswagen Golf GTD Variant kombi is Genfben mutatkozhatott volna be hivatalosan, viszont a németek azért csak elhintettek néhány műszaki adatot a járgányról. Például a motorházteteje alatt egy 2,0 literes négyhengeres turbódízel fekszik meg, amely 184 lóerős teljesítmény mellé, 380 Nm nyomatékot facsar ki magából. A maximális sebességéről egyelőre nem nyilatkoztak, de várhatóan valamelyest romlani fog a gyorsulása és a műszerfal mutatója is kevesebb km/órát fog mutatni.

A külseje magán hordozza a modern dizájn-zsargon ismertető jegyeit, ilyen például a különleges kialakítású lökhárító, az elülső és hátulsó fényszórók formája, illetve a dupla krómkipufogó végződése.

A belső tér sportosságát a fémbetétes kormány, a sebváltó golflabda-szerű végződése, a sportülések és a kárpitozás adja.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Volkswagen)