Jump to content

Az átállás mégsem lesz olyan zökkenőmentes?

2024. 01. 17. 19:00

Habár egyre több hibrid vagy tisztán elektromos meghajtású jármű rohangál az utakon, azonban a teljes átállás nem egy gyorsan lezajló folyamatnak ígérkezik.

A fosszilis üzemanyaggal működő új autók gyártásának ideje meg van számlálva. Azt tervezik, hogy 20235-től betiltják azok működését.

2035 még olyan messze van. Még van addig 11 évünk és addig ténylegesen megtörténhet az átállás az elektromos autókra?

Való igaz, hogy a villamos autók forgalmazásának száma megnövekedett és valószínűleg fog is, azonban az áruk olyan magas, hogy sokaknak elérhetetlenné teszi. Ugyanakkor az is egy nagy problémának tűnik, hogy akinek nincs otthoni töltőpontja, annak máshol kell a töltést biztosítania. Ez időt vehet el a munkából, a családdal töltött időből.

Olyan problémával sem számolnak általában, hogy az elektromos járgányok nehezebbek, mint más társaik, mert az akkumulátorok ezt megnyomják. Ez pedig a parkolásukban is gondot okozhat, tekintve a többszintes parkolóépületekre.

Elektromos járműről van szó, ez pedig megnöveli a kigyulladás esélyét is. A tűzoltók pedig arra nincsenek felkészülve, hogy ilyen járművet oltsanak.

(Forrás: autokalauz.co.hu / képek: Pixabay)