Jump to content

Újabb tetszetős lépés az elektromos autó vásárlás jegyében

2023. 10. 25. 19:00

Az elektromos autóra való átálláshoz időre van szükség, mert sokaknak luxust jelent egy ilyen jármű. Pedig a magyar kormány mégis arra ösztönzi a lakosságot, hogy cserélje le régi autóját elektromosra.

Hatalmas a versengés az elektromos autók piacán. Sok és sokféle márka kínálja új járgányát a vevők számára. Kétségtelenül az a cél, hogy a belsőégésű motoros autók használatát csökkentsék, azonban még mindig nagyon sokak számára elérhetetlen árkategóriát képviselnek a környezetbarátibb járművek.

Azonban meg van kötve a kezünk, ugyanis 2030-tól leállítják a hagyományos autók gyártását és 2035-től pedig már nem is közlekedhetnek az utakon. Emiatt igyekeznek elérhetőbb árú járműveket is kibocsátani.

A magyar kormány már tett arra lépéseket, hogy vonzóbbá tegye a lakosság számára az elektromos autókat és támogatásokat is kínáltak vásárlásukhoz. Most egy újabb lépéssel kívánja motiválni a magyarokat: méghozzá 60 milliárdot fordítanak arra, hogy a töltőhálózatot fejlesszék, azaz új és nagy kapacitású töltőállomásokat állítanak forgalomba. Számokban mérve ez 170 új töltőállomást jelent majd, amelyeket két éven belül forgalomba is helyeznek.

(Forrás: autokalauz.co.hu / képek: Pixabay)