Jump to content

Kicsi, khaki és új

2023. 05. 29. 19:00

Hogyan képzeled el magadat a tengerparton azon kívül, hogy a napon sütkérezel vagy a vízben lubickolsz, Lóháton, terepjáróban ülve?

A Citroën Ami tegnaprparti változatáról, a My Ami Buggy-ról hallottál már? Ez egy olyan mopedautó, amelyet éppen a tengerparti portyára találtak ki. 2022-ben 50-et terveztek ebből a kisautóból, de szó szerint másodpercek alatt elkapkodták. Új dobással készült így a Citroën és újabb 1000 limitált szériás elektromos mopedet dob piacra.

A khaki zöld karosszériaszín és a fekete elemek vagányságot sugallanak. Amolyan kicsi a bors, de erős érzést kelt az emberben.

A tengerparti élvezet biztosítja, hogy a se tető, se ajtó nem zavarja a napfény, szél erejét és a látványt sem gátolja, éppúgy, mint azelőtt. Azonban az utasokat már ponyvával védeni lehet az időjárási viszontagságoktól ponyvával, így akár zárt térré minősülhet. Persze a mopedautónak éppen az a lényege, hogy minél közelebb engedjen a természethez úgy, hogy közben a kilométereket is falni lehessen.

A műszerfalat a kormány „nyeli el”, mint a korábbi verzióban és útitáska is jár a járgányhoz, amelyet akár magunkkal is lehet vinni. Ugyanígy mozdítható a bluetooth hangszóró, így a bulihangulatért is felelős a My Ami Buggy.

(Forrás: autokalauz.co.hu / képek: Pixabay)