Jump to content

Nem célszerű sürgetni az elektromos hajtású autók eladását

2023. 05. 21. 19:00

Tudtuk, hogy eljön az a kor, amikor a benzin és a gázolaj mellett más is meg fog jelenni. Azt is tudtuk, hogy az elektromos áram bizonyára közbe fog lépni. Azonban az átállás nem kell és nem is érdemes siettetni.

Igen, a Földünk veszélyben van. Ennek javarészt mi emberek vagyunk az oka. Éppen ezért is igyekeztek kitalálni más módon működő, a környezetre kevésbé káros járműveket gyártani.

A Toyota kutatója, Gill Pratt mégis óvva int attól, hogy mindez túl gyorsan menjen végbe.

A G7 csúcstalálkozón téma volt ugyanis a villanyautók gyorsabb elterjesztése. Pratt azt javasolta, hogy az elektromos autókra való átállást lassítani kellene. A villanyautók ugyanis jóval drágábbak és a hétköznapi emberek pénztárcájához mindez nem igazán alkalmazkodik. Éppen emiatt nem is tudnak gondolkodni villany hajtású autókban, vagyis megtartják a régi autót. Mindez pedig nemhogy a Föld kímélését segítené elő, hanem tovább növelheti a gondot és lassíthatja az elektromos járgányok terjedését.

Nemcsak a világ polgárai nincsenek erre felkészülve, de a gyártók sem, hiszen még nem elegendő sem a megújuló energiamennyiség, sem az akkumulátor alapanyag.

(Forrás: autokalauz.co.hu / képek: Pixabay)