Jump to content

Már a szemmozgás is elég lesz az irányításhoz

2023. 05. 03. 19:00

A modernizáció annyira a mindennapunk része, hogy már mindenhová betört. Az autóiparban már régóta jelen van és megfigyelhető a gyárakat elhagyó autókban.

Az elektromos járművek egyre elterjedtebbek világszerte, de az okos megoldások is sokat segítenek az autót vezetőknek. A modern külső mellett olyan extra segítséggel látják el a járműveket, amely lassan azt jelenti, hogy vezetni sem kell (önvezető autók). De olyan segítséget kaphatunk, amely a parkolást, a sávtartást segíti.

A BMW 5-ös esetében már olyan rendszer is a segítségünkre lesz, amely képes lesz felmérni az előttünk haladó jármű távolságát és azt tartani képes a sávot is. Az Autópálya Asszisztens működtetését ráadásul szemmozgással aktiválni lehet, a sávváltás is automatizált.

A BMW 5-ös tisztán elektromos hajtású és újdonságainak köszönhetően eddig nem tapasztalható vezetési élménnyel kecsegtet. Vagyis az automatizált vezetés egy új dimenzióját mutatja be a BMW 5-ös nyolcadik nemzedéke, amelynek gyártása idén nyáron kezdődik meg.

(Forrás: autokalauz.co.hu / képek: Pixabay)