Jump to content

Kína újabb villanyautóval szerepelhet Európában

2023. 04. 19. 19:00

A környezettudatosság egyik lépcsőfokaként is tekinthetünk az elektromos autókra. A zöld rendszámos járművek már jó ideje köztünk vannak és úgy néz ki, hogy bővülhet is a választék.

Egy új márka bevezetése van kilátásban. A kínai villanyautó már megkapta a típusvizsgát, ráadásul olyat, amely arra ad lehetőséget, hogy Európában is elérhetővé váljon.

A Human Horizons HiPhi X ahhoz, hogy akár nálunk is forgalomba kerülhessen, komoly vizsgákon kellett átmennie. A német TÜV Süd-nél vizsgálták az akkumulátor vezérlését, a kormányművet, a vezérlést, a fékeket, a jármű elektronikai rendszerei mennyire zavarják a környezetet. Ennek eredményeképp kapta meg az engedélyt.

Erős és tágas járműről van szó, így az már biztos, hogy nem fog az olcsó autók közé tartozni. 295 lóerős motorjával akár a 650 km-es távolságot is bírni fogja egy töltéssel.

Arról még konkrét információk nincsenek, hogy mindez mikorra várható Európában, de a kismadarak azt csiripelik, hogy néhány napon belül akár már megérkezhetnek az első darabok.

(Forrás: autokalauz.co.hu / képek: Pixabay (A képek illsztrációk)