Jump to content

Rendhagyó kiállítással ünnepli 20 éves együttműködését a MOME és a Mercedes-Benz

2022. 10. 29. 15:47

Rendhagyó kiállítással és a SHIFT című kiadvány megjelenésével ünnepli 20 éves együttműködését a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Mercedes-Benz német autóipari cég csütörtöktől.

A magyar egyetem és a világhírű Mercedes-Benz modellértékű együttműködésének ideje alatt a budapesti intézmény járműtervezési programja a világ élmezőnyébe került - tudatta a MOME az MTI-hez eljutatott csütörtöki közleményében.
Mint írják az egyetem 2022 nyarán nyílt új, kivételes felszereltségű járműstúdiója, a Mobility Design Lab is azzal a céllal jött létre, hogy olyan sokoldalúan gondolkodó tervezőket képezzen, akik a leginnovatívabb technológiákat ismerve, nemzetközi szinten kutatják a járműipar, a mobilitás új útjait, képesek megfelelni a piac igényeinek, és reagálni a változó társadalmi és környezeti elvárásokra - hangsúlyozták.

A tájékoztatás szerint a MOME campusán négy napon át megtekinthető kiállítás bemutatja, hogy az egyetem és a német autóipari cég együttműködésének eredményeképp mennyi korszakalkotó ötlet, elképzelés, terv és mindenekelőtt számos kiváló szakember került Zugligetről a világ élvonalába.

A kiállítás nyitónapján kerül sor a Mercedes-Benz vezető tervezőinek, jelenlegi és korábbi szakembereinek oktatási tevékenyégéért adományozott címzetes egyetemi tanári, valamint címzetes egyetemi docensi címek átadására is - fűzték hozzá.

A közlemény kitér arra, hogy a négynapos kiállítás egyik különlegessége, hogy az elmúlt évek kiemelkedő járműtervei és formakoncepciói többek között makett formájában és a kiterjesztett valóságban, digitálisan is megtekinthetők.

Az érdeklődők így képet kapnak arról, hogy a radikálisan új lehetőségek és a legfejlettebb technológiák hogyan alakítják a járműtervezés jelenét és jövőjét, sőt, két rendkívüli autóval, a teljesen elektromos Mercedes-AMG EQE modellel és a világ egyetlen Vision AMG modelljével is találkozhatnak, amely egyenesen Stuttgartból érkezett Magyarországra az ünnepi kiállítás kedvéért - olvasható a közleményben.

A látogatók az egyetem emblematikus tereiben és kertjében sétálva járhatják végig az intézmény és a világhírű autómárka közös szakmai útjának meghatározó állomásait és bepillantást nyerhetnek az egykori hallgatók, mára ismert járműtervezők munkájába - áll az összegzésben.

(Forrás: autokalauz.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)