Jump to content

Társadalmi egyeztetés indul a Normafa közlekedéséről

2022. 04. 29. 13:35

A BKK szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a tervek szerint 2022 júliusától a Normafától és az Eötvös úttól minden időszakban elérhetővé válik a XII. kerület központi területe, Dél-Buda és a 4-es metró, valamint a 21-es autóbuszcsalád a Svábhegy és a Széll Kálmán tér között sűrűbben közlekedik.

A javaslat szerint a 212-es busz minden időszakban meghosszabbított útvonalon, azaz hétköznap, valamint hétvégén reggel és este is a Normafáig közlekedik majd. Csúcsidőszakban az utasforgalomhoz igazodva 212A jelzéssel sűrítő járatok indulnak a Boráros tértől a Svábhegyig.

A 21-es autóbuszcsalád járatai a Széll Kálmán tértől 21B jelzéssel Csillebércig, 21-es jelzéssel a Normafáig, csúcsidőben pedig 21A jelzésű sűrítő járatokkal a Svábhegyig közlekednének, a jelenleginél sűrűbben.

A fejlesztés eredményeképpen egyszerűbbé válik a Normafa megközelítése több területről is - írták.

A csillebérci Központi Fizikai Kutatóintézet (KFKI) és a Gyermekvasút között járó 21B autóbuszok - a budai hegyvidék terhelését mérsékelve - hétvégén kora hajnalban és késő este Telebuszként közlekednének, így csak akkor mennének végig az útvonalukon, ha erre tényleges utazási igény lenne.

A változásokat a tervek szerint júliusban vezetnék be. A BKK május 10-ig várja az észrevételeket a honlapján meghirdetett társadalmi egyeztetési felületen - olvasható a közleményben.

(Forrás: autokalauz.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)