Jump to content

Többet lát a Honda

2021. 10. 13. 11:31

Kibővítette holttérérzékelő rendszerét a Honda: az új technológia körkörösen észleli menet közben az akadályokat.

Alig néhány nappal azután, hogy bejelentette, Európában megkezdi autonóm jármű-technológiáinak közúti tesztelését, a Honda újabb újdonságról számolt be. A Honda Sensing 360 rendszer a jármű előtt, mögött és melletti területeket is felügyelve segíti a balesetek elkerülését.

Az eredetileg 2014-ben bevezetett Honda Sensing technológia fejlett holttérfigyelő rendszerként segítette a vezetőt, az új rendszer pedig öt radarral (egy elöl, valamint négy a sarkokon) egészítette ki az eddigi kamera alapú rendszert.

A technológia, amelyet 2022-től Kínában kezdenek forgalmazni, 2030-tól pedig várhatóan a Honda teljes globális palettáján elérhető lesz, annak az ambiciózus tervnek fontos eleme, hogy 2050-re egyetlen Honda motorkerékpár vagy személygépkocsi se legyen részese (akár aktívan, akár elszenvedő félként) halálos kimenetelű közlekedési balesetnek.

Az új 360 fokos rendszer hatékonyabban tudja elkerülni az ütközést különböző irányokból érkező járművekkel, illetve gyalogosokkal. A rendszer képes a kanyar ívéhez igazítani a jármű sebességét is.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)