Jump to content

Skoda Enyaq Coupé iV

2021. 09. 07. 18:56

Emberemlékezet óta nem épített kupét a Škoda. Ennek hamarosan vége lesz, és ezen az sem változtat, hogy az Enyaq Coupé iV történetesen szabadidőjármű.

Miután a közönség jól fogadta a Škoda tisztán elektromos zászlóshajóját, az Enyaq iV szabadidőjárművet, a csehek a következő szintre lépnek: 2022 elején érkezik az Enyaq Coupé iV, a terepjáró kupés vonalvezetésű testvére.

Noha a formavilágot még rejtegeti a Škoda, a főbb adatokat már elárulták. Az Enyaq Coupé iV még áramvonalasabb lesz, mint az alapverzió: annak 0,257-es értékével szemben a kupé 0,247-es közegellenállási együtthatóval büszkélkedhet. Ez egyben a hatótávolságra is kedvező hatással van: a legnagyobb akkumulátorral és a leggyengébb hajtáslánccal szerelt verzió 510 helyett elméletileg 535 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel.

A terepkupé leegyszerűsített hajtásláncválasztékot kap. Kimarad a leggyengébb belépőmodell és (egyelőre) a sportos csúcsverzió. Két teljesítményszinten kérhető hátsókerék-hajtással, illetve lesz egy dupla villanymotoros, összkerekes verzió is. Az akkumulátorok 62, illetve 82 kWh kapacitásúak (a használható nettó érték 58, illetve 77 kWh). A végsebesség megegyezik a crossover modellével, a gyorsulási érték azonban 1-2 tizedmásodperccel romlik.

 
 

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)