Jump to content

Rolls-Royce Ghost

2021. 08. 24. 16:25

A német Novitec csoport RR-specialista ágazata, a Spofec elkészítette a második generációs Rolls-Royce Ghost feljavítására szolgáló csomagot. Nem csak esztétikai módosításokat kínálnak.

Minden idők legsportosabb Rolls-Royce szedánjához készített tuningcsomagot a Spofec, amelynek a neve ugyan furán hangzik, de rögtön hangzatosabb, ha tudjuk, hogy a Spirit of Ecstasy szobrocska nevének első betűiből komponálták össze a szót.

Ez persze lényegtelen; annál fontosabb, hogy a Rolls-Royce Ghost gyárilag 571 lóerős teljesítményét a motorvezérlés átírásával 685 lóerőre tornázták fel, a forgatónyomaték 850 Nm helyett 985 Nm. Ezzel 4,5 másodpercre rövidült a 0-100 km/órás sprint szintideje, már ha ez fontos a vevőknek. A végsebesség változatlanul 250 km/óra.

A megnövelt teljesítményhez szénszálas aerodinamikai idomokat is fejlesztett a Spofec, amelyek meglepően harmonikusan illeszkednek a dizájn egészéhez, noha összetéveszthetetlenül agresszívabbá teszik az autót. A képet a Vossennek közösen fejlesztett, 22 colos keréktárcsák és a 140 km/óra fölött 40 mm-rel lesüllyedő, adaptív felfüggesztés teszi teljessé.
(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)