Jump to content

Ekkor ne akarj közlekedni

2021. 07. 27. 19:20

A vasárnap esti Hollandia-Csehország Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzésre járatsűrítésekkel készül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Mutatjuk, mely részeket érdemes elkerülni autóval!

A Puskás Aréna környezetében a vasárnapi nyolcaddöntő miatt útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón vagy a Hungária körúton áthaladók közlekedésére – írja a BKK pénteki közleménye alapján az MTI.

Jelentős torlódásra számíthatnak azok is, akik vasárnap délután vagy este gépjárművel térnek vissza Budapestre, ezért aki tudja, jó előre tervezze meg az utazását, és induljon el időben, valamint fokozottan figyelje a tájékoztatókat.

A vasárnapi mérkőzés ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan 14 órától körülbelül 22 óráig közúti korlátozásokra kell számítani.

Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. A BKK emellett a kötöttpályás közlekedési eszközök – azaz a metró és a villamos – igénybevételét javasolja, valamint azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket.

A mérkőzésre elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló 2-es és 4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni, az aréna a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc-stadion metróállomástól gyalog közelíthető meg. A szervezők ezúttal is kérik, hogy aki tudja, még a meccs előtti napon, szombaton vegye át a koronavírus-fertőzés elleni védettséget igazoló karszalagját.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)