Jump to content

Mazda CX-5

2021. 07. 13. 08:09

Elkészült a Mazda új moduláris hosszmotoros padlólemeze és az új soros hathengeres motorcsalád is úton van, már tudjuk, mi lesz az első ilyen modell!

Teljes szemléletváltás kezdődik a Mazdánál és ez nem azt jelenti, hogy a Kodo dizájntól fogunk elbúcsúzni. A márka kicsit elmozdul a prémiumszegmens felé és a nagyobb modellek műszaki tartalmát teljesen megváltoztatja.

 

Elkészült az új moduláris padlólemez, ami már hosszában fogja fogadni az új motorokat. Ebből is készül egy teljesen új család, méghozzá soros hathengeres darabokkal, részleteket erről még nem árult el a gyártó. Az azonban most kiderült, melyik lehet az első modell, amit már az új műszaki tartalommal ismerhetünk meg.

“A Mazda továbbra is kiemelt figyelmet fordít a magas hatékonyságú motorok fejlesztésére, mint a Skyactiv-X, valamint az új soros hathengeres motorcsalád fejlesztésére, melynek tagjai az újonnan érkező nagyobb modelleket fogják hajtani a CX-5-től fölfelé” – mondta el egy sajtótájékoztatón az ausztrál Mazda képviselet ügyvezető igazgatója, Vinesh Bhindi.

Ennél konkrétabb információt egyelőre nem erősített meg a Mazda, annyit azonban már tudni lehet, hogy a dízelmotorokat megtartják, de a hibrid rendszer továbbfejlesztésén is dolgoznak. Az új soros hathengeres motorok gyártását jövőre kezdik, ahogy vélhetően az új Mazda CX-5 generáció érkezését is 2022-ben várhatjuk.

Jelenleg sokan leírták már a dízelmotorokat, de van olyan felhasználási mód, ahol egyértelműen kidomborodik azok előnye, így a piacon továbbra van rá igény. A Mazda pedig gondolkodhat úgy, hogy ezt a szegmenst megszerzi, illetve egyfajta különlegességeként akár prémium ára is lehet a jövőben az gázolajos motoroknak.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)