Jump to content

Limitált Toyota limuzin

2021. 06. 08. 21:13

350 darabot gyártanak a japán klasszikusokat idéző, erős szívómotorral és kéziváltóval szerelt, hátsókerekes Toyota limuzinból.

Rengeteg olyan japán autó van, mely kizárólag hazai piacon elérhető, így az európai vagy épp amerikai vásárlók számára ismeretlenek maradnak, pedig bizonyára bőven volna igény rájuk. Itt van például a Toyota Mark X, mely egy klasszikus limuzin. A formavilág nem sok újat hoz, csupán a részletek lehetnek ismerősek a frissebb modellekről. Most mutatták be a GRMN modellt, tehát a Toyota sportrészlegének művét, mely a klasszikus iskola szerint készült. Visszafogottan díszítették az autót, csupán a nagy maszsk, a dögösebb lökhárítók és a négy kipufogó árulkodik a karosszérián.

Jobban megnézve már szemet szúrhatnak a 19 colos, kovácsolt BBS felnik és a mögöttük lévő masszív, négydugattyús fékek. No, meg az elöl 235, hátul 255 széles gumik is. Keményebb lett a felfüggesztés, módosítottak a villanyszervós kormányművön és a menetstabilizáló elektronikán is. A tetőpanel kérhető 10 kilogrammal könnyebb karbon kivitelben. A lényeg azonbam, hogy ez egy igazi hátsókerék-hajtású limuzin, melyet egy szívó 3,5 literes V6-os motor hajt. A teljesítménye 313 lóerő, mellé 380 Nm nyomatéka van. A Mark X GRMN-t hatgangos kéziváltóval szerelik.

A fedélzeti rendszert is felkészítették a pályanapokra, így tud köridőt mérni és számos telemetriai adatot lekérdezhet róla a szerencsés vezető. Az autó 13,5 millió forintnak megfelelő összegről indul és csupán 350 példányt készítenek belőle.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)