Jump to content

Frissült a Volvo XC90

2021. 05. 19. 16:25

A Volvo zászlóshajójában debütál a cég új mild hibrid motorcsaládja. A B típusjelzésű hajtásláncok intenzív fékenergia-visszanyeréssel érnek el akár 15% fogyasztáscsökkentést.

Új keréktárcsákkal, megújult színválasztékkal és átrajzolt hűtőmaszkkal folytatja pályafutását az XC90, a Volvo új generációs modellkínálatának első tagja.
További újdonság a hatüléses konfiguráció: az eddigi 3, 4 (Excellence), 5 vagy 7 üléses utastér után a jelek szerint mostantól 3×2 üléselrendezéssel is kérhető az autó, ha éppen erre vágyna valaki. Maradjunk azonban a lényegnél: az új mild hibrid opciónál, amelyet néhány éven belül alapfelszereléssé kívánnak fejleszteni a Volvo minden egyes típusánál.

Ez a ’B’ hajtástechnológia, amely by-wire (tisztán elektronikus) fékvezérlést is kínál, a jelek szerint a T8 hibridekhez is elérhető, ahol 420 lóerőre növelt csúcsteljesítményt és a új akkumulátorokból adódóan 15%-kal hosszabb elektromos hatótávolságot ígér a fejlesztés. Az XC90 további újdonságai az aktív elkormányzás funkcióval kiegészített City Safety és holttér-információs rendszer (BLIS), az automatikusan vészfékező tolatási holttérfelügyelet, illetve a frontális ütközést enyhítő rendszer, amely az XC60-nál debütált. Az eddigi Apple Car Play kompatibilitás után mostantól Android Auto és Spotify integrációt is kínál az XC90. A megújult modell már rendelhető, gyártása májusban veszi kezdetét.

 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)