Jump to content

410 literes tető

2021. 05. 11. 17:22

Aki AMG Mercedesszel menne nyaralni, annak itt az áramvonalas, 410 literes tetőbox. A sebességet viszont vissza kell fognia. Legalábbis hivatalosan.

Egyesek úgy tartják, hogy a hosszútávú családi autós utazás legjobb eszköze a dízel kombi, ami ma már egyre inkább dízel szabadidő-autó. Mert ezekkel ritkán kell megállni tankolni és minden holmi belefér a felfújt krokodiltól a feszesre rakott bőröndökig, meg a rántott húsos szendvicsek. Valaki pedig inkább megáll minden kúton, de nem hagyja ki, hogy AMG Merciben rettegjen a család.

Bár a Mercedes-AMG kínál piszkosul gyors kombit is (E 63 S 612 lóerővel és 3,5 másodperces 0-100-zal), azért bárki megmondhatja, hogy a gyerekek számával exponenciálisan növekszik a hordozandó motyók mennyisége, így nincs az a több mint 600 literes csomagtér, amit ne töltene ki a család. Ezért csinált az AMG is tetőboxot, hogy annak se kelljen otthon hagyni a második pulcsiját vagy a túrabakancsát, aki GT 63 S 4matic+ 4 doorral indul útnak.

Két változat készül a Mercedes-AMG tetőboxából, az egyik kifejezetten a kupé modellekhez. Láthatóan nem csak a stílusra, hanem az aerodinamikára is figyeltek, ezért került diffúzor jellegű betét a doboz hátuljára. Bármilyen furcsa, egy ilyen hasznos holminál is fontos tényező a légellenállás, hiszen így nem csak csendesebb a nagyobb homlokfelület dacára, hanem a fogyasztás sem ugrik meg a doboz miatt.

70 kg-mal terhelhető, maga a műanyag tároló pedig 26 kg-ot nyom és 410 liternyi holmi fér bele. Bár az AMG nevéhez kapcsolják, az indokolatlanul nagy sebességet mégsem engedik meg neki. Hivatalosan a tetőboxszal 130 km/óra a sebességkorlát.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)