Jump to content

A Toyota lépése

2021. 05. 02. 20:31

A Toyota Crown hagyományos vásárlói állítólag hallani sem akartak a szabadidőjárműről. Kínában azonban volt rá kereslet, ezért meg- (pontosabban át-) építették.

A Toyota Crown hosszú, hatvanhat éves múltra tekinthet vissza. Készült taxiként, kombiként, még pickupként is, de terepjáróként soha: a célközönségnek egyszerűen nem volt rá szüksége.

Most viszont van, bár ez a célközönség már nem ugyanaz a célközönség. A Toyota ugyanis nem Japánban, hanem Kínában mutatta be a Crown Kluger elnevezésű szabadidőjárművet, amely a legkevésbé sem csinál titkot abból, hogy nem önálló típus, hanem a Toyota Kluger (Európában Highlander) igényesebb, gazdagabban felszerelt változata.

Az autóról egyelőre nem állnak rendelkezésre műszaki adatok, de a kék Crown-embléma fényében megkockáztatjuk, hogy ugyanazt a 2,5 literes hibrid hajtásláncot kapta meg, amellyel a Toyota Highlander Európában is kapható. Ez 248 lóerős összteljesítményt, 8,3 másodperces 0-100 km/óra gyorsulást és 180 km/óra végsebességet tesz lehetővé, 6,6 literes átlagfogyasztás mellett.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)