Jump to content

Citroën C1 JCC+

2021. 04. 27. 13:08

Jean-Charles de Castelbajac francia divattervező immár a harmadik Citroën-modellt alakítja át ízlése szerint. Ezúttal a márka legkisebb típusa volt soron.

Az 1949-ben született marokkói francia tervező, Jean-Charles de Castelbajac kedvenc színei: a piros (szenvedély), a kék (remény) és a sárga (sugárzás) határozzák meg a Citroën C1 JCC+ különkiadást.

Kívülről fekete tető, sötétített hátsó oldalablakok és hátsó szélvédő, matt fekete kerékív-toldatok, valamint 15 colos fekete keréktárcsák foglalják keretbe az ötféle színben választható karosszériát. Ehhez társulnak a piros tükörházak, a kék kerékagy-borítások, valamint az első kerékdobon elhelyezett sárga matricák. Utóbbira rímelnek az ajtókon, a hátsó szélvédőn és a hátsó kerékdobon elhelyezett matricák.

Az utastérben a fejtámlákra és a padlószőnyegre hímzett logó mellett ismét érvényesül a három kedvenc szín: a piros műszerfalon porcelánfehér foglalatban kaptak helyet a légbeömlők, amivel az érintőképernyő és a váltókar fényes feketéje alkot kontrasztot.

(Forrás: vezes.hu / fotó: pixabay.com)