Jump to content

Nissan Ariya

2021. 04. 25. 06:54

Elképesztő hatótávolsággal, fejlett önvezető funkciókkal, izgalmas belső kialakítással lép színre a Nissan Ariya, a márka első elektromos szabadidőjárműve.

Harmadik éve finomítja elektromos szabadidőjárművét a Nissan: 2017-ben az IMx tanulmány, tavaly pedig a szintén Ariya néven bemutatott koncepció előlegezte meg a most sorozatgyártásra érett elektromos szabadidőjárművet.

A vadonatúj elektromos padlólemezre épülő autó négyféle hajtáslánc-változatban kerül majd a piacra: első- és összkerékhajtással, illetve 65 vagy 90 kWh kapacitású akkumulátorral. A teljesítmény 218 és 394 lóerő között változik (ld. táblázat a cikk végén)

Az autót nem is elektromos hajtáslánca teszi különlegessé, hanem a márka új arculatát felvezető formavilág, valamint önvezető képességei.

Előbbi esetben a tisztán elektromos hajtásra fejlesztett padlólemez kompromisszumoktól mentes dizájnt tett lehetővé. Az elülső panelen így nem látszik, hogy egy funkcionális hűtőmaszkot váltottak volna ki vele; a panel alsó szélét megvilágították, így kívülről is látszik, ha az autó indulásra kész. A fényszórók oldalanként négy-négy, egyenként 20 mm-es projektorból állnak, az irányjelző futófényes. Az autó kilenc kéttónusú és öt egyszínű kivitelben lesz elérhető.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)