Jump to content

Ilyen lett a Scout

2021. 04. 18. 13:06

A Volkswagen konszern cseh márkája leleplezte az Octavia szabadidő-autós új változatát.

A Skoda tavaly novemberben mutatta be a decemberben már sorozatgyártásba is küldött, és nemrégiben Magyarországra is megérkezett új Octaviát. A szedán és kombi változatban készülő típusból most pedig felbukkant a szabadidőautó-változat, a kombira épülő Scout.

Elődeihez hasonlóan az új Octavia Scout sem lett igazi terepjáró, de ha elhagyjuk vele az aszfaltozott utakat, jól jöhet a 15 milliméterrel megemelt hasmagasság. Míg korábban az alapmodell is összkerekes volt, addig mostantól elsőkerék-hajtással is rendelhető az ilyen módon olcsóbban elérhető típus.

A belépőszintet a 150 lóerős 1,5 literes TSI benzinmotor, illetve a 115 lovas 2 literes TDI egység jelenti, ezeket hatfokozatú kézi váltóval társítja a gyártó. A lágyhibrid technikájú 1,5 literes TSI e-TEC motor mellé már hétfokozatú duplakuplungos automata váltót szerelnek.

A csúcsot a 190 lóerős 2 literes TSI benzinmotor, illetve a 200 lóerős és 400 Nm nyomatékú 2 literes TDI egység képviseli. Ezen erőforrásokat kizárólag automata váltóval és összkerékhajtással lehet rendelni.

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)