Jump to content

Nissan Patrol

2021. 04. 12. 08:44

Ezekben a helyzetekben sajnálhatjuk kicsit, hogy egyes modelleket Európában nem forgalmaz a Nissan. A Patrol Nismo is lyen. Ki ne lenne kíváncsi, milyen egy V8-as Nissan?

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Nissan nem hogy nem hozza Európába a legújabb sportmodelljeit, de még ki is vezeti az eddigieket, mint például a GT-R. Ugyanakkor nem fogják vissza magukat a japán fejlesztők és készülnek újabb és újabb sportautókkal, mint például a 400Z, amit csak Amerikában fognak árulni. Mellette pedig elkészült a Patrol legújabb generációja is, amit most a Nismo sportrészleg is kezelésbe vett.

Egy igazi óriás, mégis sportos ruhát kapott. A Nismo kiegészítői között új lökhárítók, küszöbburkolatok és felnik is szerepelnek. A lökhárítókban tisztességes szellőzőknek hagytak helyet, a hátsó közepére pedig Forma-1-es stílusban építették be a ködlámpát. Az új karosszériaelemeken pedig piros kontúr csíkozást használt a Nismo, ahogy minden sportmodelljüknél.

Motorikusan is sportosnak nevezhető a Patrol Nismo. A hatalmas testet 5,6 literes V8-as motor mozgatja 428 lóerővel és 560 Nm nyomatékkal. Bilstein lengéscsillapítókkal tették feszesebbé a futóművet és vezetéstámogató rendszerekkel biztosították a közlekedést. Vészfékasszisztens, gyalogosfelismerő, ütközésre való figyelmeztetés és automata fényszórókapcsolás is van a fedélzeten.

 
(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)