Jump to content

Frissült a Renault Kangoo

2021. 04. 01. 05:37

Az új generációs Renault Kangoo személyszállító kivitele tele van praktikus megoldásokkal, a legjópofább újítást azonban nem vette át az áruszállító verziótól.

Tudjuk le rögtön az elején: úgy tűnik, a szezámajtó, azaz a B-oszlop nélkül összezáró utasoldali fülkeajtó és oldalsó tolóajtó nem lesz elérhető a Renault Kangoo kombihoz, legalábbis egyelőre biztosan nem. A hatalmas rakodónyílást eredményező megoldás csak a furgonhoz kapható, de a Kangoo így is praktikus részletekkel igyekszik behozni hátrányát a nála két évvel korábban megújult Peugeot Rifter / Citroën Berlingo / Opel Combo / Toyota Proace City klánnal szemben.

Papíron hátrány velük szemben, hogy sem harmadik üléssor, sem hosszabb karosszéria nem szerepel egyelőre a kínálatban – később persze megjelenhetnek ezek, ahogy az eddigi Renault Kangoo-kból is létezett nyújtott (sőt, rövidített) verzió is.

Addig is van minek örülni: 49 liternyi tárolóhelynek, fiókként kihúzható kesztyűtartónak, kategóriaelső hátsó lábtérnek, 775 / 3500 literes csomagtartónak, szerszámok nélkül átszerelhető, integrált tetőcsomagtartónak, valamint tizennégy alapáras vezetőtámogató funkciónak. Ha az első utasülés támláját is előredöntjük, 270 cm hosszú, teljesen sík pakolófelületet kapunk.

Minden kivitelen LED-esek a fényszórók, a kormánykerék négy irányban állítható, a vezetőülés speciális fejtámlája mellett állítható deréktámaszt is kínál, a fedélzeti multimédiás rendszer 8 colos, a műszeregység 4,2 vagy 7 colos képernyőt kap. A saját képernyőnket (azaz mobiltelefonunkat) a műszeregység bármelyik oldalán elhelyezhetjük a beépített tartó segítségével, amely ráadásul vezeték nélküli töltőként is szolgál. USB, illetve 12 voltos töltőaljzatból akár 10 darabot kapunk.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)