Jump to content

Škoda Octavia 5E

2021. 03. 18. 11:51

Érdekes stratégiával vezeti be az újkori Škoda Octavia negyedik generációját a gyár. Az eddigiekhez képest fordított lesz az ötajtós és a kombi érkezése.

Bár a Škoda Octavia 5E kódjelű, jelenlegi generációja változatlanul a Škoda legnagyobb darabszámban értékesített autója a világon, kezd körvonalazódni a 2013-ban bevezetett modell leváltása. Jövőre jelenhet meg hazánkban a negyedik (vagy ötödik) nemzedék, attól függően, hogy az 1959 és 1971 között gyártott, legelső Octaviát is bevesszük-e ebbe a sorba vagy csak a VW-konszern égisze alatt, 1996-ban leleplezett modelltől számítjuk a generációkat.

Információink szerint 2019-ben fut be az új változat, amelynek értékesítését várhatóan jövő decemberben kezdi az importőr Porsche Hungaria. Az eddigiektől eltérő lesz a két modell érkezése: Európában, így Magyarországon is a kombi jelenik meg először, ezt követi az ötajtós. A ferdehátú verzió 2020 első felében csatlakozhat a Combihoz.

Az Octavia a Volkswagen Golf VIII generációjával lehet rokon. A testvérmodellek továbbfejlesztése helyrebillenti az erőviszonyokat a márka modellpalettáján, ahol a hazánkban májustól elérhető Scala kerül közel a VII-es Golfhoz és az egy év múlva kifutó Octaviához.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)