Jump to content

Toyota C-HR

2021. 02. 22. 08:45

Megállná a helyét a Toyota C-HR a legdurvább offroad helyzetekben? Persze, csak megfelelő felkészítést igényel – mondjuk ilyet.

Egy kaliforniai formatervező szerint sokkal több van a Toyota városi crossoverében, mint amit belelátunk. Az Európában leginkább hibridként forgalmazott C-HR-ből már készült brutális sportautó-fantázia, most pedig a másik végletbe ment el egy grafikus, amikor sárdagasztó expedíciós kisautót álmodott bele a szabadidőjárműbe.

Az elképzelés szerint persze komoly átalakításokat igényelne az autó. Elöl és hátul merev tengelyt kapna, és összkerékhajtási rendszerét is valami komolyabbra kellene cserélni. Szimpla tetőcsomagtartó helyett praktikus volna egy, a vázra hegesztett, külső bukókeretet ráépíteni, ami a szerelvények elhelyezésén túl merevítené is a karosszériát, és borulásvédelmet is nyújtana.

A leglátványosabb módosítás a csomagtérajtó eltávolítása: a raktérben így elfért (na jó, majdnem) két pótkerék, természetesen az emelt futóműre egyébként is felszerelt beadlockos (azaz az abroncs peremét a felnire csavarokkal rögzítő, így szélsőségesen alacsony abroncsnyomással is használható) kerekekkel azonos méretben.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)