Jump to content

Új rendőr terepjárók

2021. 02. 11. 09:25

Toyota Land Cruiser terepjárók álltak szolgálatba határaink védelmében. Az autókat 2020 decemberétől használják a határvédelem egyenruhásai.

Az ORFK „Nehéz terepjáró gépjárművek beszerzése a külső határra” elnevezésű projektjének keretében beszerzett összesen 52 darab Toyota Land Cruiser 2,8 D-4D típusú terepjárót.

A 177 lóerő teljesítmény, a 42°-os kapaszkodóképesség, a 31°-os első és 25°-os hátsó terepszög, valamint a 700 mm-es gázlómélység révén az országhatár mostoha terepviszonyaival is elboldogulnak ezek az autók.

A nehéz terepen történő biztonságos haladást a megnövelt terepjáró képesség segíti, beleértve két differenciálzárat, terepfokozatot, választható terepprogramot körkörös kamerarendszerrel, valamint a kúszásvezérlő programot. A gépjárművek olyan extrákkal is fel vannak szerelve, mint a Toyota Safety Sense, a holttérfigyelő rendszer vagy a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer. Egyedi széles körű rendőrségi kiegészítőkkel is el lettek látva a járművek, melyek egyedi külső színnel és mobil megkülönböztető jelzéssel is rendelkeznek. A Toyota ezen felül elméleti típusismereti oktatást is biztosított az állomány részére.

Az újonnan beszerzett 52 darab Land Cruiser terepjáró 8 külső határos megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti kirendeltségein állt szolgálatba.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)