Jump to content

BMW Z4

2021. 02. 09. 08:50

A BMW idén már több újdonságot is bemutatott idén – elég a vadonatúj X5-re gondolni, hogy csak a legutóbbit említsük – de még közel sincs vége az évnek, és a bajorok már be is jelentették, hogy a Monterey Autóhéten, aminek ékköve egyébként a jól ismert Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvény, jön a következő újdonságuk. Azt egyelőre nem árulták el, hogy mi lesz az, de a célzások alapján szinte egyértelmű, hogy a Z4 fog bemutatkozni az Egyesült Államokban.

Miután a Toyota Goodwoodban már megmutatta a bajor roadster közeli testvérének tekinthető Suprát, így várható volt, hogy hamarosan a BMW is előáll majd a japánokkal közösen fejlesztett alapokra épülő Z4-gyel. Habár egyelőre ugyebár nem hivatalos, hogy a sportautóról rántják majd le a leplet, a sajtóanyag alapján több mint valószínű, hogy erről van szó, hiszen egy érzelmekkel teli modell bemutatkozását ígérik a németek – ez pedig valószínűleg nem az idén még várható X7 óriás-SUV lesz.

Az Z4 mellett egyébként esetleg a vadonatúj 8-as sorozat M verziójának vagy esetleg az X2 M Performance kivitelének leleplezése jöhetne szóba, mint érzelemdús négykerekű, ám az valószínűleg még korai lenne, az X2 M35i pedig talán nem kapna ekkora felhajtást, így mindenképpen a kisebb roadstert tartjuk befutónak. A Z4 egyébként valószínűleg egy négyhengeres, kétliteres, turbós benzinest kínál majd beszállóként nagyjából 190 lóerővel, de ugyanez az erőforrás 250 lóerő feletti teljesítménnyel is elérhető lesz, míg a soros hathengeres szerkezettel szerelt M40i kivitel akár 390 tagú ménest is kínálhat. A bajorok a vezethetőségre és az autó nyújtotta élményekre is nagyon büszkék, amelyekről egy korábbi ízelítő videóban számoltak be. Kíváncsian várjuk, hogy valóban a roadster lesz-e a befutó, és a BMW megígérte, hogy még az esemény előtt el fogja nekünk árulni ezt.

(Forrás: autopult.hu / fotó: pixabay.com)