Jump to content

Aston Martin Vantage Roadster

2021. 02. 08. 07:52

3,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 306 km/óra, de nem ezzel ért el világcsúcsot az Aston Martin Vantage Roadster.

Nem egészen hét másodperc alatt nyitja le vászontetejét, és ezzel minden idők leggyorsabb motoros tetőmozgató mechanizmusát kínálja az Aston Martin Vantage Roadster, a brit manufaktúra legújabb tagja.

Az 510 lóerős, 685 Nm nyomatékú 4.0 V8-as turbómotorral és nyolcfokozatú automata váltóval szerelt autó műszakilag teljesen megegyezik a 2018-ban bemutatott Vantage kupéval, beleértve az adaptív lengéscsillapítókat, a nyomatékvektor-szabályozási rendszert és az elektronikus vezérlésű önzáró differenciálművet.

Az új fejlesztésű, könnyített tetőszerkezetnek köszönhetően csupán 60 kilót hízott a kabriósítás során. A hátsó lengéscsillapítókat és az ESP-t mindenesetre a módosított vázszerkezetből adódó, eltérő paraméterekhez hangolták. Szintén egyedi hangolást kapott a négyfokozatú (normál, sport, sport plusz és verseny) üzemmódváltó.

A tető 6,7 mp alatt nyitható, 6,8 alatt zárható, akár 50 km/óra sebesség mellett.  A csomagtartó 200 literes.

A Roadster apropóján új stíluselemeket vezet be a Vantage családban az Aston Martin. Ilyen az új (pontosabban épp hogy régi, tradicionális) hűtőmaszk, ami opcióként kérhető a modell eddigi verseny-hűtőrácsa helyett.  A nyolcfokozatú automata helyett a kupéhoz (tehát a kabrióhoz nem) hétfokozatú kéziváltó kérhető.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)