Jump to content

Egy nem hivatalos McLaren

2021. 01. 03. 09:12

Kizárólag egy zárt ügyfélkör tagjai számára, őket szorosan bevonva fejlesztette ki legújabb autóját a McLaren Special Operations részleg. A Sabre hivatalosan nem is része a McLaren modellkínálatának.

Kifejezetten az USA-ba készült a McLaren Sabre (a szó jelentése ’szablya’), ami azért fontos, mert bizonyos fejlesztési paraméterei a világ egyetlen más piacán sem felelnének meg az előírásoknak. A Sabre ikerturbós V8-as motorját még a Sennánál is erősebbre hangolták: csúcsteljesítménye 836 lóerő, legnagyobb forgatónyomatéka 800 Nm. A 351 km/óra végsebesség azt jelenti, hogy ez minden idők leggyorsabb kétüléses McLarenje.

A tizenöt darabos széria fejlesztése során az azokat megrendelő ügyfelek elvárásait és elképzeléseit is figyelembe vették; többször is kipróbálhatták a prototípusokat, beleértve az utolsó fázist, ahol egy versenypályán vezethették a majdnem kész autót, majd megbeszélhették a fejlesztő mérnökökkel a benyomásaikat.

Mindennek nyilván magasak voltak a költségei, ám pénzről úriember nem beszél. Az első autót már átadták gazdájának, a további tizennégy példány gyártása folyamatban van.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pexels.com)