Jump to content

Leáll a Land Cruiser Amerikában

2020. 12. 25. 19:59

A japán gyártó megerősítette, 2021 lesz a Land Cruiser utolsó éve az Egyesült Államokban – halvány remény még van arra, hogy csak ideiglenes lesz a leállás.

Az utolsókat rúgja a Toyota Land Cruiser az Egyesült Államokban, legalábbis ami a mostani, 200-as generációt illeti, a Road & Truck megkeresésére ugyanis a japán gyártó amerikai kirendeltsége megerősítette, hogy 2021 lesz az utolsó éve.  A Toyota Land Cruiser több mitn 60 éven át volt legendás név. 2021 végén azonban leállítjuk az Egyesült Államokban, de továbbra is elkötelezettek maradunk a nagy SUV-k iránt, keressük már jövőbeli modelljeinket, amik méltók arra, hogy a Land Cruiser gazdag off-road történelmét ünnepeljék.  – közölték a lapnak reagálva.

Kétségkívül gyenge eladási számokat produkált a Land Cruiser legújabb változata, a Carbuzz tudomása szerint mindössze 3500 darab kelt el belőle Amerikában az elmúlt év folyamán. 2007-ben mutakozott be a Land Cruiser, azóta mindössze két kisebb-nagyobb ráncfelvarráson esett át.

A Car and Driver értesülése szerint azonban nem kell végérvényesen keresztet vetnünk a Toyota városi terepjárójára, importőrökhöz közel álló forrás ugyanis arról beszélt a lapnak, hogy modern és luxus változatában még visszatérhet a Land Cruiser. Az is elképzelhető, hogy tengerentúli távolléte csupán 2022-re szól majd, viszont a legrosszabb forgatókönyvre is gondolni kell: mégpedig arra, hogy a Toyota valóban nem öl több pénzt a Land Cruiser fejlesztésébe.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pexels.com)