Jump to content

Rimac C_Two

2020. 12. 22. 20:15

A homologizáláshoz és töréstesztekhez használt prototípusok után megkezdte a C-Two előszériás példányainak gyártását a horvát Rimac.

Megkezdődött a Rimac C_Two előszériás példányainak gyártása. Hat darabot terveznek, amivel belövik tökéletesre a gyártási folyamatot és magát a gyártósort is, és utána jövőre elindulhat a végleges példányok sorozatgyártása.

Egy autót nyolc héten át gyártanak, beleértve az egyes alkatrészek és rendszerek előállításához szükséges három hetet: a Rimac új gyártóüzeme, amelyben öt fázisra osztva készülnek az autók (teljes kapacitáson havonta négy darab), fele annyi idő alatt végez egy járművel, mint a korábbi technológia. Minden zónában ketten-ketten legózzák össze az éppen aktuális komponenseket. Az elkészült autók hajtásláncát és fékrendszerét először fékpadon ellenőrzik, majd minden egyes kocsi a gyári tesztpályán bizonyíthatja, hogy mentes minden nem kívánatos zajtól és rezgéstől.

A Rimac C_Two igazi vadállat lesz: 1914 lóerős hajtáslánca egy 120 kWh kapacitású akkucsomagból táplálkozik. 100 km/órára nem egészen 2 mp alatt gyorsul, végsebessége 412 km/óra.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pexels.com)