Jump to content

Változik a Nissan Juke mérete

2020. 10. 23. 21:13

Szeptember harmadikán mutatja be városi szabadidőjárművének új generációját a Nissan. A Juke elvileg megőrzi elődjének minden szeretett vonását, de orvosolja legnagyobb hibáját: a helykínálat hiányát.

Hivatalosan még semmit nem tudhatunk a Nissan Juke második generációjáról. A gyár azonban néhány újságírónak már betekintést engedett a kulisszák mögé, ők pedig megosztották a világgal tapasztalataikat, így mégis csak kiderült egy és más a stílusteremtő törpe-SUV utódjáról.

Például hogy jóval tágasabb lesz elődjénél: az Autocar információi szerint a Renault Capturrel és Clioval közös platformra (CMF-B) épülő autó tengelytávja 10,6 cm-rel megnyúlt (2636 mm-re), így végre el lehet hátul is férni benne; a teljes karosszériahossz 4210 mm (+75 mm).

A dizájnról egyelőre nehéz volna nyilatkozni, de az álcafólián azért átsejlik az eddigire rímelő, hatalmas kerek fényszórók körvonala; a hűtőmaszk a Gripz tanulmányautó örökségének tűnik, illetve a helyén maradt a hátsó oldalajtó rejtett, függőleges kilincse.

Bár fotókon nem láthatjuk, a korai szemtanúk beszámolója szerint sokat javul az utastér minősége, jobb anyagok, elegánsabb formák várják az utasokat.

Ami a motorokat illeti, a Micra 1,0-literes benzinmotorja egészen biztosan a kínálat részét alkotja majd. Ugyanakkor a Capturből konnektoros hibridet is tervez a konszerntárs Renault, úgyhogy a technológia az azonos padlólemezre épülő Juke számára is elérhető lehet – ha akarják.

További részletek szeptember harmadikán, a világpremierkor.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)