Jump to content

Így védekezne Anglia

2020. 09. 22. 16:24

Egyre nagyobb probléma a légszennyezettség Angliában, ezért csökkentenék az autópályák sebességét.

Az elmúlt két évtized során a brit autópályák forgalma negyedével növekedett és ez látható a nitrogén-dioxid szinten is. A levegő szennyezettsége pedig egészségügyi gondokat húz magával és többek közt ez ellen küzdenének azzal, hogy lejjebb szorítják az autópályákon megengedett maximális sebességet.

Ameddig Németországban akár korlátlan szakaszokon is lehet száguldani, Magyarországon pedig 130 km/óra a felső határ, addig Angliában 70 mérföld/óra, ami úgy 113 km/órának felel meg.

Egyelőre teszt jelleggel helyeznének ki egyes szakaszokra 60 mérföld/órás (96 km/óra) táblákat. Hogy vizsgálható legyen a megengedett sebesség csökkentése, ezért több mint 1 éven keresztül maradna a korlátozás az M1, M5, M6 és M602 egyes szakaszain. Nagyjából mindegyik szakasz kicsit több mint 7 kilométer hosszú.

Így szeretnék tehát meggátolni, hogy a légszennyezés érintse az autópályákhoz közel fekvő lakóterületeket. Azok az autósok, akik megszokásból 70-nel hajtanak majd 100 fontos, tehát közel 40 ezer forintos bírságra számíthatnak.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)