Jump to content

700 lóerős Brabus

2020. 08. 25. 12:24

Tíz darbot épít a Brabus a 700 lóerős terepjáróból, amit valószínűleg senki sem használ majd terepjárásra.

Mielőtt még a Mercedes-Benz nekiállt volna a G-osztály felújításának, megalkották belőle a kényelmes Landualet, a hatkerekű és a simán csak rettentő magasra emelt változatot. Ezeket a limitált szériás darabokat pillanatok alatt elkapkodták. Természetesen a Brabus ezekre a tulajdonosokra is gondolt, hiszen nem biztos, hogy mindenkinek elég az a teljesítmény, amit a biturbó V8-as motor kínál. Így bemutatták a Brabus 700 4×4² Final Edition-t, a 700 lóerős kolosszust.

Innentől már nem meglepő, hogy az 5,5 literes, V8-as turbómotort 700 lóerőre izmosították, ami mellé 960 Nm nyomaték társul. Álló helyzetből 100-as tempóra 5 másodperc alatt gyorsul a hatalmas terepjáró. Végsebességét 210 km/órában korlátozták. Frissítettek az autó felfüggesztésén is, hogy növeljék az utazási komfortot és a terepképességeket, Pirelli Scorpion ATR terepgumikat kapott. Mindez valószínűleg teljesen felesleges egy olyan jármű esetében, mely leginkább a belvárosban lesz látható.

A Brabus csupán tíz példányt épít ebből a hatalmas szörnyetegből, az ára 67,7 millió forintról indul, de természetesen az ilyenkor felmerülő egyedi igények könnyen alakíthatják az árat. Leginkább felfelé.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)