Jump to content

Új Chevrolet Corvette

2020. 08. 23. 12:32

Minden elődjénél jobb gyorsulást, pontos vezethetőséget és remek kilátást ígér a középmotorossá áttervezett, nyolcadik generációs Chevrolet Corvette.

Az orrmotoros elrendezés elérte határait, új konfigurációt kellett választanunk – mondta Mark Reuss, a General Motors elnöke a Corvette világpremierjén. Egy dolog biztos: az új elrendezésnek köszönhetően központi dekorációs elemmé avanzsálhatott a hagyományosan nyolchengeres erőforrás, amelyet ablak alatt tettek közszemlére, és hogy a látvány tetszetős legyen, minden vezeték és csavar kidolgozására, elhelyezésére ügyeltek.

Az autó teljes profilja megváltozott. A vezetői környezet 42 centiméterrel előrébb vándorolt, emiatt a műszerfalat is alacsonyan kellett tartani: ezt a célt szolgálják a pengevékony légbeömlők, a függőleges klímavezérlő panel, és a szögletesre metszett kormány is, amely így nem akadályozza a digitális műszeregység leolvasását.

Még mielőtt rátérnénk a lényegre, vegyük sorra a látványelemeket: 12 karosszériaszín, 6 beltéri színkombináció, hatféle árnyalatban kérhető biztonsági övek és kétféle választható öltésszín (a szériakivitelű harmadik tónus felett). Ülésből háromfélét kérhetünk, a sportosan kényelmestől a szénszálbetétes sportüléseken át a majdnem-versenyülésekig.

A hajtáslánc új elrendezése vadonatúj karosszériaszerkezetet tett szükségessé. Ennek központi merevítő eleme a kardánalagút, ami szükségtelenné tette a középmotoros szupersportkocsiknál gyakori, vastag küszöb alkalmazását. Az új struktúra eredményeként most először jobbkormányos kivitelben is elérhető lesz a Corvette, de az ülésállítási tartomány is jelentősen javult, a tömegközéppont pedig mélyebbre került.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)