Jump to content

Bentley Continental GT 1:8

2020. 08. 17. 08:23

Nagyon jól mutat a nappaliban vagy az irodában a Bentley Continental GT 1:8-as méretarányú modellje, de 2,8 millióért még tökéletlen.

300 munkaóra alatt több mint 1000 alkatrészből áll össze a Bentley Continental GT 1:8-as méretarányú modellje. Az igazi különlegessége viszont nem maga a modellautó, hanem a személyre szabhatóság, melyet eddig csak a Rolls-Royce kínált a Cullinanhez.

Míg a Cullinan akár 10 millió forintig is eltolható a különböző opciókkal, addig a Bentley Continental GT 2,8 millió forintba kerül és a különbség már képeken is látható. A Bentley Design Studio emberei részt vettek a modell fejlesztésében és személyesen felügyelik az építést, a megrendelők pedig nem csak a színt, hanem a beltéri kárpitokat és a dekorbetéteket is megválaszthatják.

Keresztszemes varrás a kormányon és a jellegzetes minta az üléseken mind visszaköszön, meg persze, a fényezés is tökéletes. Az olyan részletek viszont már bántóak 6775 angol fontért, mint a hűtőrács, mely nincs kilyuggatva vagy a fényszórók, amik közel sem hozzák azt a csillogást, mint mondjuk a Bentley Flying Spur-é. Pedig a 78 cm hosszú, 40 cm széles és 24,4 cm magas modellen azért van lehetőség az ilyenek remek kidolgozására.

Aki nem tenné le az asztalra egy igazi autó árát, annak valamivel 32 ezer forint felett kínálják az 1:43-as méretarányú Bentley Continental GT-ket. Igaz, ott nincs meg az egyedi szín lehetősége.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)