Jump to content

Ilyen lesz az új Toyota

2020. 08. 03. 08:42

Egyáltalán nem titkolta, sőt, még körbe is hordozta Japánban a Toyota a La Coupé nevű koncepcióját, ám Európába csak nemrég jutott el a híre a titokzatos autónak.

Nemrégiben a Japánban található Naosima városában lehetett találkozni a Toyota legújabb koncepcióautójával, a La Coupéval. Az egyedi formavilággal rendelkező autó már fél éve járja a felkelő nap országát, de a japán nézelődők nem igazán osztottak meg sok információt a kiállított járműről.

Az autó megtalálásának története nem mindennapi, először ugyanis az autó szabadalmára bukkantak rá, majd a fizikai formájában is látható Toyota lett meg. A La Coupé első ránézésre barátságos formavilággal rendelkezik, noha az autó hátulja nagyban hasonlít az elejére.

A technikai részletekről egyelőre nincs túl sok információ. Árulkodó jel azonban a kék kiemelést kapott embléma a kocsi orrán, ez a járműben található hibrid erőforrásra utal, legalábbis a Toyota többi autójában.

Nancy Hubbell, a márka menedzsere szerint a La Coupé csak egy tanulmány, nem érdemes komolyan venni. „Egy koncepcióról van szó, és szükségünk volt néhány szabadalmi oltalomra, hogy a nyilvánosságnak bemutathassuk” – mondta a hölgy. „A japán közönség számára készült a tanulmány, egyelőre nincs szó sorozatgyártásról.”

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)