Jump to content

Változások lehetnek a Daimler-nél

2020. 07. 04. 18:25

A koronavírus-járvány miatt válna egyik franciaországi gyárától a Mercedes anyacége, viszont a cél az, hogy továbbra is Smartokat gyártsanak a létesítményben.

A tervek szerint hamarosan tárgyalásokat a német-francia határ közelében, Hambachban található gyárának eladásáról a Daimler – jelentette be pénteken a német vállalat.

Feltett szándéka a Daimlernek, hogy a következő években keményen invesztáljon a karbonsemleges mobilitást megcélzó projektjébe, ehhez azonban elengedhetetlen a termékválaszték villamosítása, illetve a járművek és a vállalati folyamatok digitalizálása.

Mindemellett már számos intézkedést hoztak a vállalatnál annak érdekében, hogy működtetése költséghatékonyabb, fenntarthatóbb legyen, ezért akarják a németek átalakítani globális termelési hálózatuk kapacitását – ennek részét képezné a franciaországi üzem eladása. Ugyanakkor Ola Källenius, a Mercedes és a Daimler igazgatótanácsának elnöke elismerte, a koronavírus-járvány is közrejátszott a döntésben:

„A szükséges tempóban folytatjuk cégünk és termékeink átalakítását. A jövőbeni nagy beruházásainkra, különösen  a villamosításra és a digitalizálásra való tekintettel következetes intézkedéseket vezetünk be, hogy növeljük hatékonyságunkat” – mondta.

„Ez cégünk minden területét érinti világszerte. Ráadásul a COVID-19-pandémia gazdasági hatásai új keretfeltételeket teremtenek a piacon, és ezzel összefüggésben optimalizáljuk globális termelési hálózatunkat. Ezért akarunk tárgyalásokat kezdeményezni a hambachi gyár eladásáról.”

23 éve, már 1997 óta üzemel Hambachban a Daimler-gyár, ahol már évek óta gyártják a Smartokat. A Daimlernek az a célja, hogy ez az eladást követően is így maradjon, viszont a következő generációs, elektromos modellek már Kínában gördülnek majd le a gyártósorról, a csöcsiangi Geely Grouppal folyatott együttműködésben.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)