Jump to content

Nincs több ingyen parkolás

2020. 07. 03. 18:21

A koronavírus miatti rendkívüli intézkedések között volt többek között az is, hogy ingyen parkolhattunk, ez mától megszűnt.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszűnt, és ez többek között azt jelenti, hogy július elsejével vége az ingyenes parkolásnak is. Szóval mától nem árt újra felvenni a régi rutint, és használni a kihelyezett parkolóautomatákat vagy különböző telefonos applikációkat, akár SMS-t, ha nem szeretnénk, hogy büntetés legyen a vége.

A legtöbbet bírságoló budapesti kerületek sorrendje

Összesen 126-szoros különbség van a szabálytalanul parkoló autósokra a legtöbb és a legkevesebb bírságot kiszabó budapesti kerületek között. A kerékbilincs használatában még látványosabb a különbség: akad olyan városrész, ahol mindössze egyetlen szűk utcában ezernél is több autót rögzítettek vascsapdával az aszfalthoz a szigorú helyi közteresek tavaly, miközben máshol az önkormányzat még csak nem is ismeri a kerékbilincset, egyszerűen nincs ilyen eszköz a birtokukban. Pedig lehetne, és éppen termelhetné a pénzt.

A legtöbbet bírságoló vidéki városok listája

De mi a helyzet az ország többi részén? A lent található linken tizenkét olyan város gyakorlatát és statisztikáit mutatjuk be 2019-ből, amelyek hazánk különféle részein fekszenek, méretükben és vagyonukban is nagyon különböznek egymástól: Miskolctól Siófokig, Békéscsabától Kecskeméten át Szombathelyig. 

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)