Jump to content

Felhőt is alkalmaz a Škoda

2020. 07. 02. 17:21

Új infotainment-rendszert vezet be kompakt, közép- és felsőkategóriás típusain a Škoda. Az akár 9,2 colos érintőképernyőről vezérelhető technológiát átgondolt megoldások teszik különlegessé.

A 2021-es modellévtől új, harmadik generációs moduláris infotainment-rendszert kap a Škoda Superb, a Karoq és a Kodiaq. A rendszer a 8, illetve 9,2 colos érintőképernyőkhöz (tehát az alapáras 6,5 coloshoz nem) társítható, és olyan funkciókat vonultat fel, mint a hangvezérelt digitális asszisztens, az internetes rádió, vagy a vezeték nélküli SmartLink technológia.

Mindez 2020-ban egyáltalán nem meghökkentő, az viszont annál jópofább, hogy a Škoda felárért a belső visszapillantó tükör tövéhez is elhelyez egy USB-C töltőaljzatot, ami ideális lehet fedélzeti kamera vagy okostelefon töltésére – utóbbit egyébként vezeték nélküli aljzatról is tölthetjük. Ennek (mármint a Qi-panelnek) a közvetlen közelében két darab USB-C töltőportot találunk; a szokásos USB-A ma már idejét múlt technológiának számít, ezért el is dobta a Škoda.

Szintén jópofa és hasznos ötlet, hogy a személyes beállítások a felhőben tárolhatók, így akár más Škoda gépkocsikba is átvihetők, akár újat veszünk, akár nyaralásra vagy szerviz idejére bérelünk egyet. Akár 14 személyes profil állítható be, és nemcsak az ülések és a tükrök beállításai, hanem az asszisztenciaszolgálat elérhetősége, a klímaberendezés beállításai, valamint a világítás és a digitális műszeregység programozása is eltárolható, illetve lehívható.

Egyébként a fent felsorolt összes funkció megjelenik a 2021-es modellévi alsó középkategóriás Kamiq és Scala modellekben is.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)