Jump to content

Egyre zöldebbek vagyunk

2020. 06. 10. 12:31

Két és fél év alatt több mint négyszeresére nőtt a számuk.

Fontos mérföldkőhöz érkezett 2020 májusában a magyarországi elektromobilitás: a zöld rendszámos autók száma elérte a 20 ezret, így kevesebb, mint két és fél év alatt több mint négyszeresére nőtt a környezetkímélő autóállomány az országban – írja a Villanyautósok oldal.

A kizárólag elektromos árammal hajtható autók száma 9018-ra nőtt mostanra, így a környezetkímélő autónk csoportján belül immár 45,1 százalék a legtisztábban üzemeltethető autók aránya; erre 2018 novembere óta nem volt példa. Plugin hibrid autók közül május végén 10 997-nek volt zöld rendszáma.

Az oldal megjegyezte, hogy időlegesen lelassult a növekedési ütem, mert jelenleg nincs elektromosautó-vásárlást ösztönző állami pályázat, a következő program viszont a jövő hétfőn elindul.

A nemrégiben bejelentett támogatási program ötmilliárd forintos keretösszegű, és autónként 11 millió forintos beszerzési ár alatt a 2,5 millió forintot is elérheti a támogatás összege. A 11-15 millió forint közötti árú autóknál ugyanez maximum 500 ezer forint. A taxis szolgáltatók esetében az állami segítség akár a beszerzési ár 55 százaléka is lehet.

(Forrás: hvg.hu / fotó: pixabay.com)