Jump to content

Eladják az autókat

2020. 05. 26. 13:55

Hétköznapi autók mellett olyan gépeket is elad a Hertz, mint a 100. születésnapra készített Corvette vagy a Camaro ZL1.

A Hertz autókölcsönzőt több mint 100 éve, 1918-ban alapították. A  Chicagóban működő kis vállalatnak akkor még csak Rent-a-Car Inc. volt a neve és néhány Ford T-modellt lehetett bérelni tőlük. A vállalat szépen fejlődött és az autózással együtt növekedett, ezért lehetett mára az egyik legnagyobb autókölcsönző vállalat. A koronavírus azonban megroppantotta annyira a céget, hogy csődvédelmet kérjenek. A világ 12 400 helyszínén van jelen a Hertz és a bizonytalanság, az utazások hiánya komolyan érintette őket.

A Hertz csődeljárási kérelmében kifejti, hogy 25,8 milliárd dollárnyi eszközkészlettel rendelkezik, tartozása pedig 24,4 milliárd dollárra rúg. Két fő hitelezőjével – az IBM-mel és a Lyfttel – sikerrel egyeztettek, hogy megoldást találjanak rövid távon, az állami segítség kapcsán viszont nem sikerültek az egyeztetések. Ezért jelentettek végül csődöt.

A csőd az amerikai és kanadai részlegeket érinti, ennek kapcsán pedig kénytelenek lesznek autóktól is megszabadulni. Mivel az amerikai használtautó-piacon épp beestek az árak, ezért nem lesz könnyű értékesíteni a bérautókat. A Hertznek bőven több mint 500 ezer autója van az Egyesült Államokban.

(Forrás: vezess.hu / fotó: pixabay.com)